Zeeland Veilig: help mee aan meer veiligheid in jouw buurt!

Hoe goed we met z’n allen ook ons best doen om Zeeland veilig te houden voor inwoners en bezoekers, 100 procent garantie op veiligheid bestaat niet. Er kan altijd wat misgaan. Denk aan een ongeval waarbij gevaarlijke stoffen vrijkomen of een brand in een chemisch bedrijf. Ook in een woonhuis of verzorgingstehuis kan brand ontstaan, met schade en mogelijk ook slachtoffers als gevolg. Het is belangrijk dat je dan de juiste dingen doet op het juiste moment om jezelf en anderen te redden.

Want de hulpverlening kan nog zo snel op gang komen, de eerste minuten ben je gewoon op jezelf aangewezen! Veiligheidsregio Zeeland geeft met Zeeland Veilig advies wat te doen in zo’n geval.

Website

Op de website www.zeelandveilig.nl staat informatie over gevaren in Zeeland. Dat zijn soms gevaren waar je misschien zelf niet zo snel aan denkt. Er staat ook wat je moet doen als er wat mis gaat, hoe je dan jezelf en bijvoorbeeld je buren het beste kunt helpen, als dat nodig is. Verder kun je er lezen hoe je brand of andere incidenten in je eigen huis en omgeving mogelijk kunt voorkomen. En als er een actueel incident is in Zeeland, lees je hier wat er is gebeurd en wat de adviezen zijn.

Wees verbonden

Natuurlijk wil iedereen het snel weten wanneer in de eigen omgeving gevaar dreigt. Dan kan wanneer je verbonden bent met informatiebronnen die dit melden. Dat kan bijvoorbeeld op onze website www.zeelandveilig.nl, via Twitter @VRZ, Instagram @Zeelandveilig en op de Facebook-pagina Zldveilig. Maar ook de regionale media en Omroep Zeeland geven altijd snel informatie als ergens gevaar dreigt. Grote incidenten staan meestal ook op de website van de gemeente. En bij acuut gevaar wordt een NL-alert uitgezonden naar smartphones in het betreffende gebied. Zorg dat uw telefoon hiervoor is ingesteld!

Meer weten?

Kijk dan eens op de website www.zeelandveilig.nl en sluit u zo mogelijk aan bij de volgers op Twitter of Facebook. Zo dragen we met z’n allen bij aan veilig en gezond leven in Zeeland!