Drukbezochte energiemarkt ’s-Heer Abtskerke

Gisteravond 7 maart organiseerde gemeente Borsele een informatiemarkt voor de inwoners uit ’s-Heer Abtskerke. Woningeigenaren konden meer informatie krijgen over het verduurzamen van hun woning. Zo stelde de werkgroep Duurzaam ’s-Heer Abtskerke zich voor en waren er bedrijven en adviseurs aanwezig die verduurzamingsadvies gaven aan de inwoners.  Ook waren er dorpsbewoners die hun eigen ervaringen deelden over verduurzamen van de woning.

Samenwerkingsovereenkomst

Zoals eerder ook al in Borssele werd gedaan, werd ook in ’s-Heer Abtskerke een samenwerkingsovereenkomst ondertekend. Dit werd gedaan door de gemeente Borsele en de werkgroep Duurzaam ’s-Heer Abtskerke. Met deze overeenkomst spreken ze af om zich samen in te zetten voor een energieneutraal dorp.

Energieneutraal

De gemeente Borsele streeft naar een energieneutrale gebouwde omgeving in 2045. Dat betekent dat we moeten zoeken naar alternatieven voor aardgas. Maar wat betekent dit voor uw dorp, wijk, straat of woning? Is dat bijvoorbeeld een warmtenet, een bodem- of luchtwarmtepomp? Welke kansen zijn er? Welke wensen leven er? Daarover willen we graag met werkgroepen duurzaamheid, dorpsraden, bedrijven en andere experts in gesprek om kansen en wensen mee te nemen en te laten groeien. Het resultaat is een wijkuitvoeringsplan (WUP) waarin staat hoe uw dorp de stap naar aardgasvrij kan maken. Lees hier meer informatie over de wijkuitvoeringsplannen.