Tweede editie Zeeuwse Inclusieweek van start

Van 2 oktober t/m 11 oktober organiseert Anti Discriminatie Bureau Zeeland, in samenwerking met diverse Zeeuwse gemeenten en organisaties, voor de tweede keer de Zeeuwse Inclusieweek. Tijdens de Zeeuwse Inclusieweek staan we een week stil bij een samenleving met meer gelijkwaardigheid en minder discriminatie. In deze week worden allerlei activiteiten georganiseerd die te maken hebben met het thema inclusie. Inwoners van gemeente Borsele zijn hierbij van harte welkom.

Vanaf 2 oktober begint de tweede editie van de Zeeuwse Inclusieweek. De partners van het zogenaamde ‘Zeeuws Deltaplan voor de aanpak van discriminatie’ organiseren in deze week verschillende activiteiten rondom het thema inclusie. 

Een voorbeeld van de activiteiten is een lunchlezing ‘Inclusieve communicatie’ van Madhu Mathoera bij het Provinciehuis in Middelburg op 4 oktober. Daarnaast is er in het Provinciehuis op 4 oktober ook een Sign Language Coffee Bar waar je leert hoe je koffie kan bestellen in gebarentaal. De week wordt beëindigd met de Coming Out dag in Middelburg op 11 oktober. Kortom: een week waarin wordt samengewerkt aan een meer inclusief Zeeland, want alleen samen maken we verschil!

Benieuwd naar alle activiteiten? Op www.zeelandinclusief.nl staat het gehele programma van de Zeeuwse Inclusieweek. Weten wat gemeente Borsele doet aan inclusie? Neem een kijkje op www.borsele.nl/iedereen-doet-mee-borsele