Verkeersmaatregelen tijdens ZLM Tour

Algemeen

Op woensdagavond 7 juni wordt de proloog (een korte individuele tijdrit) van de ZLM Tour gereden in en rond Heinkenszand. Donderdagmiddag 8 juni finisht de klassieke Zeeuwse rit in ’s-Heerenhoek. Om dit evenement op een ordelijke en veilige manier voor renners en publiek te laten verlopen, nemen wij enkele (verkeers-)maatregelen.

Proloog 7 juni: afsluiting Stenevate

De renners starten voor het gemeentehuis en finishen aan de Stenevate. Om de Stenevate om te bouwen tot veilige start- en finishplek zetten we de weg vanaf de rotonde op de Drieweg tot aan de kruising met de Dorpsstraat af. Dit zal in twee gedeeltes gebeuren. Vanaf 10.00 uur tot 22.30 uur is de weg vanaf de rotonde op de Drieweg tot en met het Kamilleplein afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Vanaf 17.00 uur is heel de Stenevate afgesloten. Dit betekent dat de parkeerplaatsen van de supermarkten tot 17.00 uur met de auto bereikbaar zijn.

Proloog 7 juni: parkeerverbod Kamilleplein Heinkenszand

Op woensdag 7 juni geldt er vanaf 10.00 tot 22.30 een parkeerverbod op het Kamilleplein. De parkeergarage aan het Kamilleplein blijft voor inwoners van Dijkstede bereikbaar via de Longkruidstraat.

Proloog 7 juni: afsluiting route

Kaart van de proloog op 7 juni 2023
Route proloog 7 juni 2023

De route van de proloog loopt via de Stenevate naar de Dorpsstraat en vervolgens over de Oude Kamerseweg, de Zandweg, de Notenboomdijk, de Grotedijk en de Drieweg weer richting de Stenevate waar de finish is. Vanaf 17.00 uur is de gehele route afgesloten voor gemotoriseerd verkeer.

Etappe 8 juni: afsluiting Molendijk 's-Heerenhoek

Om de Molendijk om te bouwen tot veilige finishplek zetten we de Molendijk af. Dit betekent dat deze straat van 10:00 uur tot 18:30 uur niet bereikbaar is voor gemotoriseerd verkeer. Wij vragen u hier rekening mee te houden en indien nodig uw auto in een andere straat te parkeren.

Etappe 8 juni: parkeerverbod Kuijpersdijk ‘s-Heerenhoek

Op donderdag 8 juni geldt van 10:00 tot 18:30 uur een parkeerverbod op de Kuijpersdijk. Dit betekent dat deze straat niet bereikbaar is voor gemotoriseerd verkeer en u hier niet kunt parkeren. Wij vragen u om die dag in omliggende straten te parkeren.

Etappe 8 juni: parkeerverbod Van Tilburghstraat Driewegen

Ook in de Van Tilburghstraat geldt van 10:00 tot 18:30 uur een parkeerverbod. Dit is namelijk een belangrijk onderdeel van het parcours.  Dit betekent dat u in deze straat niet mag parkeren aan de weg. De parkeervakken zijn wel beschikbaar. Wij vragen u om die dag zo nodig in omliggende straten te parkeren.

Etappe 8 juni: afzettingen door politie en verkeersregelaars

Politiemotoren begeleiden het peloton tijdens de etappe. Ook staan op zoveel mogelijk kruisingen en afslagen van het parcours verkeersregelaars. Samen met de politie houden zij tijdig het verkeer tegen als het peloton langs komt. Deze afzettingen duren naar verwachting tussen de 10 en 20 minuten. Als het koersverloop het toelaat, wordt verkeer met de rijrichting van het peloton toegelaten op de weg. Houd u hier alstublieft rekening mee als u op donderdag 8 juni tussen 14.00 en 16.00 de weg op gaat. Vergeet ook niet eventuele bezoekers te informeren over de mogelijke hinder in de omgeving.

Etappe 8 juni routekaart
Etappe 8 juni routekaart