Langs de deur in ’s-Heer Abtskerke

Op woensdagavond 15 februari ging wethouder Arno Witkam samen met de werkgroep duurzaam ’s Heer Abtskerke, studenten en medewerkers van de gemeente deur aan deur om enquêtes af te nemen over het verduurzamen van woningen.

De enquête richt zich op het verduurzamen van de woning. Voor 2045 moeten alle woning van het aardgas af zijn. De gemeente wil graag weten wat de situatie nu is en wat woningeigenaren nodig hebben om energie te besparen en van het aardgas af te gaan. Op die manier kan de gemeente samen met de werkgroep gericht stappen maken en ondersteuning bieden. Denk daarbij aan collectieve inkoop, maatwerkadvies, open huizen of informatieverstrekking.

Heeft u de enquête gemist? Deze kunt u alsnog invullen via:  https://nl.surveymonkey.com/r/abtskerke. U kunt ook een papieren exemplaar invullen bij het dorpshuis.

Energiemarkt

Woont u in 's-Heer Abtskerke en wilt u advies over het energieneutraal maken van uw woning? Kom dan naar de energiemarkt op dinsdag 7 maart! Tijdens deze informatiebijeenkomst stelt de werkgroep Duurzaam ’s-Heer Abtskerke zich voor en tekenen ze samen met de gemeente Borsele een samenwerkovereenkomst om zich in te zetten voor een energieneutraal ’s-Heer Abtskerke. Kijk hier voor meer informatie over de energiemarkt. 

Energiebespaargids

Eind januari ontvingen de inwoners van 's-Heer Abtskerke al een energiebespaargids. Het uitreiken van de energiebespaargids is de aftrap om tot een wijkuitvoeringsplan te komen. Dat is een plan om van het aardgas af te gaan.  Huiseigenaren kunnen de komende weken een enquête invullen. De resultaten van die gesprekken leveren de input voor het wijkuitvoeringsplan (WUP) waarin staat hoe het dorp de stap naar aardgasvrij kan maken.